Zimska odjeća Zimska odjeća

ID Charme - akrilna mat boja za SHABBY CHIC efekt 500 ml


dekorativne tehnike
ID CHARME 500ML br.1 LAN
Opis proizvoda:
'id' CHARME 500 ml
Originalna francuska SHABBY CHIC boja!
OPIS: Uradi-sam dizajnerska akrilna ultra-mat puderasta brzosušiva tekuća visokoprekrivna boja na bazi vode. Bez štetnih isparavanja i neugodnih mirisa, sigurna za upotrebu u interijerima. Za najbrže i najjednostavnije postizanje originalnog francuskog 'SHABBY-CHIC' istrošenog tj. sporadično izlizanog efekta. Spremna za uporabu direktno iz kantice, tvornički nijansirana boja u toplim puderasto-pastelnim nijansama. Jednostavna uradi-sam primjena za koju nije potrebno nikakvo specijalno predznanje shabby-chic tehnike bojenja.
NAMJENA: Za dekoriranje ili renoviranje starog ili novog namještaja, stolarije, dekorativnih predmeta i svih drugih površina u interijerima na kojima želimo stvoriti topao i nježan, a opet efektan i toliko svevremenski shabby chic ugođaj.
Moguća su 3 različita krajnja izgleda:
1. Jednobojni (monocolor) shabby chic efekt,
2. Dvobojni (bicolor) shabby chic efekt,
3. Jednoličan puderasti ultra-mat izgled površine.

POTROŠNJA: do 5 m? / 500 ml za 1 sloj, ovisi o alatu, nanošenju i podlozi. Točnu potrošnju utvrditi test probom.

PRIPREMA PODLOGE:
Svaka od niže navedenih podloga prije nanošenja Charme-a mora biti čista, čvrsta, suha, nemasna, otporna na mokro trljanje, otprašena i glatka, a prema vrsti potrebne su predradnje:
- Na drvo, željezo i mineralne podloge (gips, glina, beton…): nanosi se direktno.
- Na staroj boji ili laku: oprati, osušiti, lagano obrusiti pa otprašiti.
- Na izuzetno glatkim i neupojnim podlogama poput stakla, melamina, PVC, keramičkih pločica, aluminija ili inoxa: nanijeti prajmer 'id Temelj Specijal Za Sve Podloge'
- Na podlogama za koje niste sigurni o sastavu: nanijeti prajmer 'id Temelj Specijal Za Sve Podloge'.

NANOŠENJE na pripremljenu podlogu (samo pri temp. 10°C-28°C):
Promiješati pa nanijeti tanko i ravnomjerno valjkom za lakiranje ili kistom na cijelu površinu podloge. Zatim ovisno o tome koji od moguća 3 krajnja izgleda želimo postići, nastaviti na jedan od slijedeća 3 načina:
1. Za postizanje jednoličnog puderastog ultra-mat izgleda površine: postupak je završen.
2. Za postizanje jednobojnog (monocolor) shabby-chic efekta: nakon ±30 min sušenja nanosa Charme boje, samo pojedine dijelove obojane površine, na željenim mjestima, brusiti brusnim papirom granulacije cca. 120 do početne vidljivosti podloge.
3. Za postizanje dvobojnog (bicolor) shabby chic efekta: nakon ±2 sata sušenja prvog nanesenog sloja Charme-a, kao drugi sloj nanesite po izboru neku drugu nijansu Charme boje. Nakon ± 10 min sušenja drugog sloja, mokrom spužvom trljati željena mjesta do početne vidljivosti donjeg, tj. prvog sloja, ili nakon ±30 min sušenja drugog sloja samo pojedine dijelove obojane površine, na željenim mjestima, brusiti brusnim papirom granulacije cca. 120 do početne vidljivosti podloge tj. prvog sloja.
Čišćenje alata i eventualnih zaprljanja prilikom nanošenja: vodom dok se boja ne osuši, a nakon toga mehanički (brušenjem, struganjem i sl.).

EFEKT PATINE (opcionalno): za postizanje dodatnog izblijedjelog efekta ostarjele patine, nakon ±12 sati sušenja zadnje nanesenog sloja Charme boje, istu površinu premažemo s premazom 'id Patina Bijela' koristeći kist, a koja ujedno štiti podlogu od prskanja vodom i kućanskih mrlja.

ZAŠTITA (opcionalno): Charme je, nakon ±24 sata sušenja zadnje nanesenog sloja, otporan na mokro trljanje, no nije neupojan za vodu, kućanske mrlje i nije otporan na habanje ili dodir sa kipučim posuđem. Iz tog razloga ovisno o tome da li je površina na koju je primjenjen podložna jačem habanju (pult, stol, radna ploča i sl.), prskanju vodom, kućanskim mrljama, doticaju s vručim predmetima (vruće posuđe i sl.) može se zaštiti od svih navedenih utjecaja jednostavnim premazivanjem s jednim od 2 'id' zaštitna akrilna bezbojna premaza, i to: sa 'id Zaštita Za Namještaj Extra Mat' koja stvara praktički nevidljiv zaštitni sloj od vode i mrlja, a ne mijenja izgled Charme boje, ili sa bezbojnom 'id Zaštita Visokootporna' za zaštitu od habanja, upijanja mrlja i vrućeg posuđa, koja je potpuno prozirna sa satenastim polumat odsjajem.

Pogledati video primjene i pročitati sve navedene upute za ovaj proizvod na ovim stranicama pa ako nakon toga još postoje bilo kakve nejasnoće o uporabi pitajte putem kontakata na ovim stranicama za pojašnjenje i savjet prije kupnje i uporabe proizvoda. Uvijek najprije napraviti test probu na manjoj površini, pa samo ako je rezultat probe zadovoljavajući nastavite s nanošenjem na cijelu površinu. Ugradnja ovog deklarirano uradi-sam proizvoda je van kontrole proizvođača jer ne postoje licencirani izvođači i/ili nadzor ugradnje pa nema jamstava za izgled, potrošnju i/ili funkcionalnost proizvoda nakon što je ovaj proizvod ugrađen.

Proizvođač: 'Initiatives Decoration', Francuska, Podrijetlo: EU-Francuska, www.id-paris.com

Webshop cijena
136,71 kn
Izaberite boju
Upišite količinu
Dodaj u košaricu
Navedena cijena od 136,71 kn vrijedi za Maestro, Visa, Mastercard, Diners, American i virmanske načine plaćanja te uključuje 10% popusta za webshop kupnju.
Cijena za American, Visa i Maestro do 12 rata je 144,31 kn.
lagerski artikl - raspoloživo za isporuku

Vaš upit za artikl:[ARTIKL]


Zatvori