Hit boje u uređenju interijera i eksterijera u 2022.

Hit boje u uređenju interijera i eksterijera u 2022.

Boje kojima se okružujemo mogu izravno utjecati na naše emocije. Odabir prave boje za blagovaonicu ili najljepše boje za spavaću sobu, može napraviti veliku razliku u podizanju ili umirivanju našeg raspoloženja prilikom ulaska u prostoriju. Isto tako ne smijemo zanemariti eksterijere naših domova. Boja fasade je prva boja s kojom se susrećemo prilikom ulaska u svoj ili tuđi dom, stoga nije ništa manje važna. Sve više entuzijasta dizajna ove se godine okreće bojama kako bi oživjeli svoje domove i kreirali prostor koji inspirira.
 

Ako ste poput većine ljudi, vjerojatno ste proveli dosta vremena usavršavajući dizajn interijera svog doma. No, jeste li posvetili jednaku količinu pažnje vanjskom dijelu svoje kuće? Znati odakle početi s traženjem pravih boja za svoj dom uvijek je najteži dio. Srećom, postoje brojni stručnjaci, poput onih iz Bačelić Profi Shopa, koji se svakome trude maksimalno olakšati početak na putu prema domu iz snova sa svojim znanjem o trendovima u industriji. U nastavku možete otkriti koje su boje hit u uređenju interijera i eksterijera u 2022. godini.


Koje su boje hit u uređenju interijera ove godine?

Različiti tonovi zelene su već neko vrijeme na trending listama. Stoga, želite li svoj dom obogatiti bojom na zidovima, odabirom zelenih nijansi ne možete pogriješiti. Boja kadulje i nježno zelene sa sivim podtonom pravi su hit. S druge strane, ako se ne osjećate dovoljno hrabrima kako biste cijeli zid obojali u ovu boju, možete odabrati samo jedan kutak u svom domu i njega ukrasiti detaljem poput kruga u zelenoj boji, iza vaše omiljene police s knjigama.
 

No, ako prilikom uređenja svog doma ne želite negativno utjecati na njegovu vrijednost, štoviše želite ju povećati, neutralni tonovi i dalje privlače najveći broj potencijalnih kupaca. Korištenje neutralnih boja poput bijele, bež i sive, vodi i do brže prodaje nekretnine. One su privlačnije potencijalnim kupcima jer mnogi žele ‘prazno’ platno kako bi imali kreativnu slobodu dodavanja osobnog pečata svom potencijalno novom domu. Ako ne znate koju boju odabrati, neutralne boje su nepogrešiv izbor jer su prozračne, svijetle i bezvremenske. 

Nijansa nije jedina stvar na koju biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira boje za zid.  
U domu postoje prostorije u kojima vladaju specifični uvjeti kojima je potrebno prilagoditi vrstu boje. Primjerice, u kuhinjama i kupaonicama nalazi se povećana koncentracija vlage, pa je za ove prostore svakako preporučljivo odabrati posebne boje koje će biti učinkovite protiv pojave plijesni. U dječjim sobama, ali i u kuhinji, biti će vrlo će praktične perive boje koje osiguravaju jednostavno održavanje, a tu su i boje specifičnih namjena, kao što su boje primjerene za osobe s alergijama.


Razmišljate o promjeni fasade? Ova boja će biti među najpoželjnijima kad se radi o eksterijerima

Brojni su razlozi zašto je promjena fasade najbolja odluka koju možete donijeti. Promjena fasade je vrlo praktična investicija. Sve što je potrebno je odabrati pravi materijal koji je funkcionalan, izdržljiv i ekonomičan poput JUBizol fasadnih sustava i to će smanjiti razinu vlažnosti u vašem domu, a samim time i opasnost od ljuštenja premaza i pojave salitre koja zidove može pretvoriti u pravu katastrofu. Kvalitetna fasada također povećava energetsku i izolacijsku učinkovitost vašeg doma što će pomoći u održavanju temperature u vašem domu optimalnom.
 

Pored očitog poboljšanja funkcionalnosti kuće, jednako je važan i njezin izgled, odnosno boja koju ćete odabrati prilikom promjene fasade. Ipak, je ona vrlo važan dio prvog dojma koji stvaramo prilikom dolaska u nečiji dom. Najpopularnija boja za fasadu u 2022. godini je definitivno siva. Bilo da želite obojati eksterijer svog doma prije prodaje ili ste samo u potrazi za osvježenjem koje će povećati vrijednost vaše nekretnine i privlačiti najviše pogleda, siva boja je najbolji odabir. Fasada domu daje osobnost i doprinosi funkcionalnosti.

Saznajte više o novim trendovima boja za fasadu i svim prednostima koje donosi promjena fasade na portalu Dom i dizajn.

Bačelić Profi Shop u svom asortimanu nudi sve potrebne materijale i opremu za fasadu kao što su veliki izbor ljepila za fasade, impregnacije za fasade, izolacije od EPS-a i grafitnog stiropora, mineralne i kamene vune te završne silikatne, akrilatne, silikonske i nano dekorativne žbuke svih granulacija i boja. Kod nas možete saznati sve i o modernim JUBizol Dekor dekorativnim tehnikama fasada, koje će vaš klasični fasadni sustav učiniti luksuznijim.

Ako vam je potrebno stručno savjetovanje prilikom odabira lakova i boja za vaše drvene površine slobodno nas kontaktirajte!


 
Vrh