Dekorativnim tehnikama do zida iz snova

Dekorativnim tehnikama do zida iz snova

Za unutarnje uređenje kuće, mnogi se odlučuju za tapete ili običnu završnu boju. Za mnoge ljude ovaj pristup nudi izravno rješenje i obično lijep završetak, ali sve su popularnije tehnike individualnog oblikovanja i ukrašavanja zidova.

Kreativne osobe ili ljudi koji stvarno sami žele promijeniti neke stvari, bit će otvoreni idejama drugačijeg pristupa koji će ih vjerojatno zaintrigirati, zbog čega će se mnogi okrenuti tehnikama dekorativnog slikanja kako bi dodali dašak karaktera svojeg stila na svoje unutarnje zidove.

Jedinstveno, izuzetno, dopadljivo, interesantno i izvanredno epiteti su kojima bi opisali dekorativne tehnike koje mogu postati dio vašeg doma i vaše priče.
 

Proizvođači dekorativnih tehnika

U Bačelić Profi Shopu pronađite dekorativne materijale poznatih brendova i usudite se napraviti korak prema kreiranju doma iz snova.

Izgled mramora, drva, betona, granita, trapera, imitacije metala ili nečeg potpunog drugačijeg pronađite u idejama koje se mogu realizirati materijalom iz ponude.

Postoji ogroman niz dostupnih dekorativnih tehnika, a nakon što pronađete obrazac koji vam se sviđa, sjetite se kupiti i prave alate za posao. Dekorativne tehnike zidovima mogu dodati neke zaista lijepe efekte, ali sav će vam posao biti uzaludan ako ne odvojite vrijeme.
 
Proizvođači dekorativnih tehnika
Dekorativne tehnike za zid

Dekorativne tehnike za zid

Pod dekorativnim tehnikama podrazumijevaju se materijali koji svojim teksturama i bojama daju poseban završni izgled površine.

Dekorativne tehnike omogućuju postizanje gotovo svih učinaka površinske teksture, od grubo ožbukanih zidova do glatkih površina. Kao glavne prednosti ističu se: raznolikost strukturalnih efekata te samog materijala što korisniku omogućuje da odabere najbolju opciju.

Dekorativnim tehnikama možemo postići završne obrade površina u raznim imitacijama stvarnih materijala kao što su kamen travertin, granit, mramor, imitacije metala, betona, pješčanih dina, svilene tkanine na zidu, drva…

Proizvođači

Kada se govori o najpoznatijim proizvođačima dekorativnih tehnika za zidove svakako je dobro istaknuti sljedeće:

#1 San Marco - talijanske dekorativne boje za zidove i dekorativne tehnike za ukrašavanje vlastitog prostora. Predstavlja tradiciju kvalitete čija povijest seže još u davnu 1937. godinu. Dekorativni San Marco predstavlja proizvodnu marku poduzeća Colorificio San Marco S.p.A. i specijaliziran je za dekorativne premaze. Osim dekorativnih boja i materijala, sadrži i zidne te fasadne boje.

Neke od najpoznatijih dekorativnih premaza koje su obilježile europsko tržište su:
  • MARCOPOLO - tehnika čija završna obrada za interijere omogućuje stvaranje površine s efektom četkanog metala (metalnim efektom), tj. stvara površinu grubog izgleda.
  • CADORO - premaz čiji krajnji rezultat je meki i svilenkasti zid s višebojnim prelivenim efektom.
  • CAVENIER - posljednji, ali ne manje atraktivan je Cavenier premaz koji pruža mogućnost izvođenja raznovrsnih efekata, a ako se tako želi može postići čvrst i elegantan biserni izgled prostora s blagim odsjajem.
#2 MagPaint europe - najprodavaniji europski brend DIY dizajnerskih funkcionalnih premaza i boja. Brend “Paint For Pros” sadrži u svojoj kolekciji profesionalne proizvode za istu namjenu. Najkvalitetnije magnetne boje i magnetne fine žbuke, piši-briši boje za površine za pisanje markerima ili kredom, projektorskih zidnih boja koje zamjenjuju klasično viseće projektorsko platno, a tu je i fosforescentna luminescentno svjetleća boja.

Ponuda sadrži i sve alate za nanošenje te kasnije korištenje i održavanje stvorenih funkcionalnih površina, poput piši-briši markera, kreda ultra-snažnih neodimijskih magneta, tekućina za čišćenje piši-briši površina i sl.

Boja za školske ploče MagPaint BLACKBOARDPAINT dostupna je u 7 nijansi. Također, dostupna je i bezbojna baza koja se nijansira standardnim uradi-sam vodenim tekućim pigmentima tako da boja zida može biti boja koju sami odaberete.

#3 ID paris - europski brend uradi-sam (DIY) dizajnerskih boja s efektima za interijere i namještaj. ID paris daje vam moć i pomaže vam da proizvedete vlastitu kreativnu revoluciju. Nema ograničenja vašim željama: od zidova, stropova, stolarija, namještaja, podova, pločica...sve možete samostalno obojiti.

Prije ulaska u posao oko izrade dekorativne tehnike na bilo kojoj površini korisnik se mora upoznati s proizvodom koji želi nanijeti na površinu, proučiti i pogledati video primjene ukoliko je on omogućen na stranicama i ako je potrebno zatražiti od prodajnog osoblja Bačelić Profi Shopa dodatne informacije o proizvodu i njegovoj uporabi prije kupnje i/ili primjene istoga.
  • ID Loft beton Original - predstavlja dizajnersku boju za interijere s grafičkim efektom betona. Debeloslojna boja koja stvara grafički efekt betona suprotstavljajući dvije nijanse. Može se nanositi na zid, pod, radnu ploču, u kupaonice i u kupaonice s ‘walk in’ tušem. Sami kreirajte vlastitu površinu.
  • ID Paillet zidni - dizajnerska ultra-mat boja s dodanim šljokicama za izrazito svjetlucavi efekt zida i panela.
  • ID Charme - shabby chic boja za namještaj. Dizajnerska akrilna ultra-mat puderasta brzosušiva tekuća visokoperiva boja na bazi vode. Za najbrže i najjednostavnije postizanje istrošenog, izlizanog efekta.
#4 Caparol - dekorativne tehnike koje će u vaš dom unijeti individualnost, a kvalitetu prostora postavit će na prvo mjesto. Caparol od široke palete dekorativnih tehnika izdvaja nekoliko najpopularnijih:
  • Metallocryl Interior - atraktivan i nezamjenjiv, jednostavno sjajan disperzivan proizvod, namijenjen za primjenu na strukturiranim podlogama. Svjetlost koja se lomi zbog teksture površine stvara prirodan metalik efekt, koji je osobito intenzivan na unutarnjim zidnim površinama. Veliki broj boja koji se dobiva toniranjem ColorExpressom, ostavlja puno mogućnosti za kreativnu slobodu projektanta.
  • ArteVelvet - izvanredna i jedinstvena višebojna tehnikaArteTwin dekorativna je tehnika rada gleterom te garantira eleganciju za svaku prostoriju. Ova tehnika prostoru daje potpuno nov doživljaj, a obradom ove pomalo pastozne lazure, dobiva se intrigantan i moderan optički izgled. Rezultat je jedinstvena, struktura koja odiše prirodnom elegancijom, a poseban učinak dobije se upotrebom različitih efekt pigmenta.
#5 JUB je jedan od najstarijih proizvođača zidnih boja u Sloveniji i cijeloj regiji, a danas se nalazi na međunarodnom tržištu. JUB stvara obojenu toplinu doma, a uz svoju široku paletu proizvoda obuhvaća završne radove u graditeljstvu, od dekorativne obrade unutarnjih zidnih površina do fasadnih sustava, izolacija i dr. Zasigurno će učiniti vaše zidove jedinstvenima. Površina drva, izgled prirodnog kamena, reljefna kožna površina i još brojne mogućnosti u koje se vaš zid može pretvoriti omogućuju JUB dekorativni materijali. Odaberite prave proizvode i alate te stvorite vlastite umjetnine na zidu poput:
  • DESERT - pustinjski pijesak - odraz individualnosti i kreativnosti. Podloga mora biti čvrsta, suha i čista te ju je potrebno prije prvog bojenja obojiti u dva sloja bojom JUPOL Gold u odgovarajućoj nijansi. Rezultat bojenja mora biti što glađa površina. Nakon 4-6h predbojanja, počne se s unosom DECOR Deserta u odabranoj nijansi. Površinu je potrebno prekriti u cijelosti, a za postizanje konačnog izgleda koristi se široki dekorativni kist s kojim se nakon nanosa zagladi i oblikuje struktura površine.
  • VERSUS - kora drveta - atraktivan izgled površine koji sliči kori drveta ili patini na drvenim površinama. Podloga mora biti suha, čvrsta i čista bez prašine o sličnih nečistoća. Nakon toga, zagladi se masom za izravnanje JUBOLIN P50 Extra fine ukupne debljine 3mm, a osušeni sloj se obrusi i otpraši. Na osušeni nanos mase postavlja se temeljni premaz AKRIL Emulzije razrijeđene vodom. Glodalicom se krene nanositi DECOR Marmorin u debljini do 3mm, a struktura se radi dekorativnom četkom povlačeći ju vertikalno od početka do kraja nanosa. Na potpuno osušenu površinu kistom se nanosi DECOR Glamour te se glodalicom zaglade dijelovi nanosa koji su ostali izbočeni, dok je Glamour još mokar.
  • Ovo su samo neke ideje kako vaš zid može zasjati i postati pravo remek djelo. Međutim, ako vas zanimaju i ostale dekorativne tehnike kako bi svoj zid učinili drugačijim i posebnim slobodno pogledajte i ostale JUB dekorativne tehnike koje će vam dati ideju za učiniti nešto novo i specifično.
U Bačelić Profi Shopu pronađite dekorativne materijale poznatih brendova i usudite se napraviti korak prema kreiranju doma iz snova.

Izgled mramora, drva, betona, granita, trapera, imitacije metala ili nečeg potpunog drugačijeg pronađite u idejama koje se mogu realizirati materijalom iz ponude.

Postoji ogroman niz dostupnih dekorativnih tehnika, a nakon što pronađete obrazac koji vam se sviđa, sjetite se kupiti i prave alate za posao. Dekorativne tehnike zidovima mogu dodati neke zaista lijepe efekte, ali sav će vam posao biti uzaludan ako ne odvojite vrijeme.
 

Usluge servisa:

U Bačelić Profi Shopu možete zatražiti usluge servisa. To znači da svi dizajneri interijera, projektanti i arhitekti mogu dobiti stručne savjete o samoj tehnici, načinu nanošenja na određenim površinama te o vremenu potrebnom za realizaciju.

Po vizualizacijama dizajnera, arhitekata i projektanata osmišljavaju se sustavi materijala sukladno njihovim viđenjima. Pripremaju uzorci za predstavljanje investitorima, organiziraju razne edukacije majstora i izvođača za određene tehnike koje su osmišljene prema njihovim zahtjevima. Bačelić Profi Shop može pripremiti i financijske ponude za troškovnike kako bi na vrijeme imali priložene potrebne dokazne materijale o troškovima izrade. Bitno je napomenuti da ovdje možete dobiti i tehničku podršku te da za vrijeme cijelog projekta Bačelić tim vam stoji na raspolaganju.
 

Savjet za kraj:

Za neke dekorativne tehnike potrebna je posebna razina znanja i edukacije da bi dekorativna tehnika ispala u skladu s referentnim uzorcima. Prije kupovine svakako se treba posavjetovati s prodajnim osobljem oko samog postupka nanošenja te oko materijala i alata koji su potrebni da bi se površina adekvatno pripremila za dekorativnu tehniku.

Sve potrebne materijale i alate pronaći ćete upravo u Bačelić Profi Shopu kao što su: četke, kistovi, valjci, premazi, kitovi, boje, ljepljive trake i ostalo. Uredite svoj dom po svojem izboru sa željenim efektom, podarite mu efektno umijeće i oživite prostor različitim dekorativnim tehnikama.

Posjetite nas ili nam se obratite putem weba jer zajedno s vama želimo ostvariti vaš zid iz snova! :)
 
Vrh