Ideje za moderno uređenje kupaonica

Ideje za moderno uređenje kupaonica

Kupaonica već dugo nije samo funkcionalni prostor, već mjesto opuštanja i mira. Uređenje kupaonice je nešto što se ne događa svake godine, stoga je uz funkcionalnost jako važno da je u isto vrijeme i estetski privlačan prostor kroz duže vrijeme. Ipak, s vremena na vrijeme možete unijeti i poneku promjenu, a da je to ujedno povoljno, brzo i moderno. Koji su to moderni trendovi u uređenju kupaonica? Kako unijeti jednostavnu i brzu promjenu u svoju kupaonicu i učiniti ju modernom? U našem novom blog postu potražite ideje za moderno uređenje kupaonica!

Izgled poliranog betona – trend koji daje kupaonici poseban izgled

Jeste li čuli za betonske kupaonice? Upotreba poliranog betona je trend koji se sve više nameće u novim konstrukcijama, posebno u uređenju kupaonica.  Ako ste tek u procesu uređenja vaše kupaonice iz snova, ovo je odlična ideja za stvaranje posebne i suvremene kupaonice. Beton se može savršeno uklopiti u različite stilove uređenja interijera, posebno industrijski. Izgled poliranog betona posjeduje određenu „bezvremenost“ i savršeno se uklapa s različitim prirodnim materijalima, poput drva i mramora. Tako, polirani beton možete uključiti u uređenje cijele kupaonice, ili samo na podove ili zidove i uz pomoć drugih trendi detalja stvoriti jedinstvenu i modernu atmosferu.

Ova dekorativna tehnika je poznata pod različitim nazivima: beton cire, micro cement i microtopping. U našoj ponudi možete pronaći Hydrosol Decor sustave za obradu zidova i podova koji nadomješta keramičke pločice.

Zašto odabrati Hydrosol sustav za uređenje svoje kupaonice?

Jedna od najvećih prednosti Hydrosol Decor sustava je jednostavno održavanje površina. U odnosu na klasičnu izvedbu kupaonice s keramičkim oblogama, nema fuga u kojima bi se nakupljala prljavština. Glavne prednosti sustava su iznimna hidroizolacijska zaštita, potpuna vodoodbojnost, dodatna zaštita od pojave algi i plijesni. Uz to, ali ne manje bitno je vrhunski estetski izgled i široka paleta raspoloživih nijansi za uređenje kupaonice baš po vašim željama.

Uređenje kupaonice inspirirano prirodom

U uređenju interijera, sve je popularnije korištenje prirodnih elemenata, pa samim tim i u kupaonicama. Elementi drva i kamena, odlično se slažu uz izgled poliranog betona. Zato, pri odabiru namještaja i sanitarija za kupaonicu okrenite se u smjeru prirode i stvorite harmonično okruženje. Prirodni elementi daju kupaonici toplinu i doprinose osjećaju jedinstvene oaze mira. Izgled i teksturu prirodnog kamena možete s lakoćom postići uz pomoć boje s efektom kamena, koja se može primijeniti na vazama i različitim ukrasima.

Sjajni detalji koji čine razliku

Zašto ne bi unijeli dašak luksuza u svoju kupaonicu? Za to vam nije potreban veliki budžet, već jedna kantica boje i malo truda i volje. Elegantnu metalik boju za namještaj možete primijeniti na različitim detaljima prilikom uređenja kupaonice, kao što su obrubi od ogledala, teglice za cvijeće i slično. Ovi sjajni detalji također odlično idu uz polirani beton, podižu prostor i jednostavno čine razliku!

P.S. Kako dodatnu zaštitu od vlage i vode, poželjno je obojene detalje unutar kupaonice premazati s poliuretanskim bezbojnim završnim sprejem i na taj način omogućiti postojanost.

Dodajte kupaonici malo boje

Ove godine je igra bojama u interijeru posebno moderna. Zašto bi onda kupaonica bila u neutralnim tonovima? Kod boja pravila nema, zato se slobodno poigrajte njima i istaknite dio zida ili strop u svojoj kupaonici. Omiljenu nijansu koja se uklapa u vašu modernu kupaonicu pronađite preko Jumix digitalne ton karte na našem webu. Također, možete nas posjetiti u jednoj od naših poslovnica i pronaći zaista bogati izbor unutarnjih boja.

Male pločice su ponovno IN

Velike pločice i izgled poliranog betona su trenutno apsolutni „must have“. Ipak, ako u kupaonici imate male pločice, budite bez brige jer se male pločice ove godine vraćaju u modu. Stare zidne pločice možete jednostavno osvježiti i obojiti u jednu od trendi nijansi uz pomoć V33 kupaonice – boje za obnovu zidnih pločica i tako im pružiti nov i moderan izgled. Podne pločice u kupaonici možete također obnoviti bojanjem u željenu nijansu uz pomoć boje za obnovu unutarnjih podova i stepenica. Nakon bojanja, dodajte nove ili obnovljene trendi detalje i jednostavno i brzo pretvorite vašu staru kupaonicu u modernu i u trendu.

Izgled poliranog betona, prirodni materijali i sjajni detalji su samo neki od trendova za moderno uređenje kupaonice. Za uređenje interijera, pa tako i uređenje kupaonice ja potrebno pronaći ideje, tako da se nadamo kako smo vas inspirirali uz pomoć gore navedenih savjeta. Na vama je sada odabrati one koji će vašu kupaonicu učiniti funkcionalnim prostorom, oazom mira i estetski neodoljivom.

Vrh