Kreativne ideje za preuređenje dječje sobe

Kreativne ideje za preuređenje dječje sobe

Situacija u kojoj dječja soba nije do kraja uređena nije neuobičajena. Ove prostore uglavnom uređujemo prije rođenja ili dok je beba još mala, a onda ih malo po malo, bez konkretnijih promjena, prilagođavamo kako dijete raste. Razlog tomu je najčešće strah od velike renovacije koja djeluje jako zahtjevno po pitanju vremena, ali i financija. No, postoji nekoliko trikova uz koje biste mogli postići potpuno novi izgled sobe za najmlađe s minimalno ulaganja.

 

Poigrajte se sa zidovima 

Zidovi zauzimaju najveću površinu u prostoru pa će njihove izmjene rezultirati drastičnom promjenom u izgledu interijera, makar se radilo i o promjeni boje samo jednog zida. Odabir nijanse je na vama i mališanima, a najsigurniji odabir uvijek su pastelne boje koje djeluju umirujuće te nikad ne izlaze iz trenda. Za posebno razigrani efekt savršeno prikladan ovim prostorima, možete se poigrati s nekoliko različitih nijansi te kreirati šarmantni statement zid s prugicama ili točkicama.

Rust-Oleum Little Stars zidne boje na bazi vode stvorene specifično za dječje sobe. Little Stars dolazi u 18 pastelnih nijansi s kreativnim nazivima kao što su vilinsko brdo, leteći tepih i mistični dvorac. Iza ovih imena, kao i dizajna ambalaže, stoji jedini europski studio za animaciju s Disney licencom, a same nijanse odabrane su od strane dječjih psihologa kako bi kod djece potaknule osjećaj smirenosti, igre ili inspiracije. 

No ono što Little Stars boju za zid čini zaista jedinstvenom su njena svojstva - boja upija štetne stvari poput formaldehida iz prostora tijekom 5 godina od nanošenja na zid. Iako možda zvuči nevjerojatno, brojna testiranja su dokazala njenu učinkovitost, koja je potvrđena i oznakom za okoliš EU-a i Eurofins Indoor Air Comfort Gold certifikatom. 

 

Brzo, povoljno i jedinstveno: renovacija starog namještaja

Renoviranje starog namještaja možda zahtjeva nešto više truda i vremena od kupnje novog komada namještaja, ali je istovremeno odlična stvar za okoliš te savršen način za kreiranje potpuno jedinstvenih komada koji se savršeno uklapaju u interijer. Mogućnosti za renovaciju su gotovo neograničene, a u ovaj projekt možete uključiti i klince, barem kad je riječ o odabiru novog izgleda njihovog starog namještaja. Inspiraciju možete potražiti na Instagramu i Pinterestu i potom najmlađima prepustiti odabir između nekoliko opcija. Ako su sami sudjelovali u ovom procesu, takav će im namještaj značiti puno više od onog koji je stigao direktno iz dućana. 

Zato pretražite hashtagove, prokopajte Pinterest i pronađite inspiraciju za transformaciju onog komada namještaja kojeg ste možda planirali zamijeniti novim. 

Little Stars boja za namještaj koja je otporna na skoro sve izazove koje im mališani mogu priuštiti, a istovremeno je i vrlo jednostavna za korištenje jer ne zahtijeva prethodno premazivanje i brušenje. Baš kao i Little Stars za zidove, ova boja dolazi u pastelnim nijansama koje će zastarjelom namještaju pružiti novi život.

 

Osim zidova i namještaja, pobrinite se i za otkačene detalje

Dječje sobe pravi su poligon za eksperimentiranje kad je riječ o kreativnosti i razigranosti u uređenju interijera. Minimalistički dizajn u svijetlim nijansama možda će dobro funkcionirati u ostatku doma, no u sobama za klince mogao bi biti preozbiljan. Zato ga je dobro razbiti s malim eksplozijama boje.

Neonske boje za namještaj u spreju odlična su opcija za to ako se koriste s mjerom, recimo samo na nogicama ormara ili stolova jer će stvoriti razigrani i veseli efekt prikladan ovim prostorima.  

Osim neonskih boja, postoji još nekoliko opcija koje će stvoriti wow efekt za najmlađe. Primjerice, uz glow in the dark sprejeve gotovo će svaka površina postati svjetleća - bio to zid, igračka ili neki drugi detalj u prostoru. Uz to, tu su i šljokičaste boje ili genijalni rose-gold sprej koji je kao stvoren za sobe za djevojčice. 

I to je to! Velika transformacija dječje sobe neće zahtijevati puno novaca niti puno vremena. Jedino što će biti potrebno je nekoliko kreativnih ideja, malo slobodnog vremena i par kantica boje. Uz promjenu boje zida, renovaciju par komada namještaja i pokoji otkačeni detalj, dodajte i par biljaka, lampice i slične sitnice koje će stvoriti još ugodniju atmosferu u prostoru.

Boje i sprejevi za preuređenje zidova i namještaja čekaju vas u Bačelić Profi Shopu!  

 

 

Vrh