JUMIX digitalna elektronska karta

JUMIX digitalna elektronska karta

Danas je zaista sve moguće i sve se može online! Upravo zato, Bačelić Profi Shop prvi u Hrvatskoj ima mogućnost odabira željene nijanse za farbanje svih vrsta unutarnjih zidova, fasada, završne dekorativne žbuke i sl. i to online odabirom.

S obzirom na napredak tehnologije i situaciju s kojom se susrećemo odlazak do trgovine možda nam postaje i problem. Sada i tom problemu stanite na kraj. Pronađite online nijansu boje s kojom želite obojiti svoj dom, izvršite online kupovinu i boja stiže na vaša kućna vrata u kratkom roku te se možete posvetiti uređenju doma!

Zašto po prvi puta pronaći savršenu nijansu online i što zapravo predstavlja elektronska ton karta?
 

Kako odlučiti koju nijansu odabrati online?

Sada ste već došli do toga da znate za što vam treba boja, odnosno koju površinu želite njome prekriti i slijedi jedan od težih dijelova što se tiče preuređenja - odabir željene nijanse boje!

Odabir boje koja će neko vrijeme biti na površini koja se boja zna biti u isto vrijeme stresno i uzbudljivo. Svježi sloj boje ili nova boja zida brz je i jednostavan novitet koji ima veliki utjecaj na cijelo kućanstvo.

Prvi korak i jedan od najstresnijih je svakako odluka o boji. Treba razmisliti o različitim mogućnostima kao i biti pažljiv prilikom odabira kako bi krajnji kompletan proizvod bio ostvarenje onoga što u potpunosti želite.

Kod odabira boje nekoliko čimbenik igra važnu ulogu. Krenite od svoje omiljene boje, pronađite dvije do tri boje i onda ih usporedite s ostalim elementima prostorije da vidite kako će se uklopiti. Međutim, sve veći broj svjetskih istraživanja govori o povezanosti boja i emocija. U trenutku određenih emocija nijansa, intenzitet i svjetlina boja igraju značajnu ulogu. To ne znači da je ta povezanost boja i emocija učestala i stopostotna te ona ovisi o trenutku i situaciji u kojoj se osoba nađe.

Žuta, narančasta i zelena povezuju se kao boje koje se povezuju sa srećom i zadovoljstvom, dok crvena, smeđa i crna kao tužne boje koje izražavaju nezadovoljstvo danom situacijom.

Crvena boja često predstavlja ljutnju i ljubomoru, crna strah, plavo-ljubičastu tugu i umor, hladno zelena se povezuje s bijesom i narančasta s povećanjem energije. Od akromatskih boja najpozitivnija je bijela boja, a nakon nje crna i siva.

Za djecu nižih razreda osnovne škole, istraživanje pokazuje da djevojčice više preferiraju svjetlije nijanse - rozu, žutu, narančastu te svjetlo plavu i zelenu, dok dječaci više svoj prostor žele vidjeti u tamnim nijansama plave, zelene, smeđe ili crne boje.

Stoga, prva preporuka ako nemate već predodređenu boju, svakako je boju odabirati u nekim sretnim, mirnim i bezbrižnim trenucima kada ništa sa strane ne može negativno utjecati jer u konačnici stvarno su boje te koje mogu imati utjecaj na nas kada nastupi bolja ili možda malo lošija situacija.

Nakon odluke o boji slijedi odluka o tonu, odnosno nijansi boje koju želite u svojem domu. Uzeti svjetlije tonove koji se pokazuju i povezuju s pozitivom i ugodom ili odabrati tamnije tonove koji u nekim trenucima predstavljaju određeno ograničenost i ljutnju? Međutim, sve je stvar percepcije i što vi, kao pojedinac, više preferirate i u čemu više uživate. Svatko od nas je zasebna jedinka koja drugačije gleda kako na svijet tako i na boje kojima želi biti okružen.
 

Stvorite ugođaj

Prilikom odabira budite hrabri! Što to znači? Izađite iz svoje komfor zone i pokušajte ukomponirati boje o kojima možda do sada niste toliko razmišljali. Ostat ćete iznenađeni kako odlične kombinacije mogu biti efektne i dodati faktor oduševljenja u vaš dom.

Bojom možete povećati, smanjiti ili izdužiti određenu prostoriju. Dugački i uski prostor koji ima dulje zidove obojite svjetlijom i hladnom bojom, dok kraće zidove tamnom i toplom bojom. Kako bi postigli topao ugođaj prostorije strop obojite tamnijom bojom od one na zidovima.

Ako imate manju prostoriju koju želite prikazati većom nego što ona jest, onda zidove obojite hladnom i svjetlom, sjajnom bojom. Hladne boje simboliziraju udaljenost pa se zbog toga dobije dojam i proširivanja same prostorije. Svijetle i sjajne boje reflektiraju svjetlost pa daju dojam većeg prostora.

Također, ako se mučite s nižim stropovima onda je preporuka obojiti ih u svjetlije hladne boje nego što su one na zidovima. Isto možete postići ako boju sa zidova dijelom prenesete i na strop čime ćete smanjiti površinu stropa. Svim ovim malim trikovima dobit ćete dojam udaljenosti i višeg prostora te stvoriti ugođaj po mjeri za sebe.

Dobro pravilo za stropne boje je 80 posto bijele boje pomiješano s 20 posto boje zida, ali uz Jub elektronsku ton kartu biranje unutarnje boje zida nikada nije bilo lakše.

JUB JUMIX ton karta - s povjerenjem odaberite između više od 10.000 nijansi boje za vaš dom

Jeste li se već do sada odlučili koju boju i koju nijansu želite? Odaberite boju i nijansu u svega par koraka. U ovim trenucima dajte si vremena jer odabrati između 10.000 nijansi nije lako niti jednostavno, a ono što je brzo i jednostavno je da ćete nakon odabira nijanse boje dobiti sve potrebne informacije o kvaliteti, standardu i cijeni nijansirane boje.

Ono što je važno razumjeti! Može doći do odstupanja stvarne nijanse od nijanse na zaslonu zbog postavki zaslona i svjetline.

Bačelić profi Shop ima svu potrebnu boju za vaš dom! Svaku boju koju možete zamisliti, u završnoj obradi koja vam treba, za različite površine. Osim same boje ovdje možete pronaći i komplet za bojanje zidova: zaštitne folije, krep trake, kist, valjak i sav ostali materijal koji vam je potreban. Sve na jednom mjestu!

JUB JUMIX elektronska ton karta novitet je u svijetu bojanja zidova i općenito dekoriranja prostorija. Međutim, nikada nije bilo jednostavnije doći do boje iz snova i to iz udobnosti vlastitog doma. Odlučite se na ovaj mali, zanimljivi pothvat i svima ispričajte svoje novo, drugačije i pozitivno iskustvo!

Odaberite prostorije doma ili namjenu gdje želite učiniti neku promjenu, a nakon toga pogledajte Bačelić Profi web shop koji predstavlja idealan izbor i najboljeg pratitelja za ostvarivanje vašeg doma iz snova.

Bačelić Profi Shop:

  • Veliki izbor dostupnih online nijansi
  • Široki asortiman robe u ponudi i na zalihi
  • Besplatna dostava do 50kg i besplatan povrat unutar 30 dana
  • Brza i sigurna dostava na području cijele Hrvatske
  • Stručnost i savjetovanje - obratite nam se sa svim pitanjima.

Tehnologija napreduje, pa moramo napredovati i mi. Dočekajte traženu boju na svojim vratima, a sate, minute, sekunde umjesto u trgovini provedite sa svojim najdražima u diskusijama pred malim ekranima oko odabira nijanse boje. Uz to, osim tražene nijanse i sav ostali potrebni materijal pronađite na jednom mjestu, a uz to dobivate profesionalnog partnera u svim radnim akcijama koje izvršavate u svom domu.

Uz malo mašte i spretne ruke, nastaju vrhunske umjetnine u vlastitom prostoru. Svojem domu dajte posebno obilježje, a više o tome pročitajte u našem idućem blogu koji vam uskoro donosimo.

Za sva pitanja i potrebne savjete slobodno nas kontaktirajte jer naš je cilj vaše zadovoljstvo i dom iz snova! :)
 

Elektronska ton karta

Elektronska ton karta

Elektronska ton karta omogućuje odabir nijanse pregledom dostupnih nijansi u web shopu. Svaka Jupol boja s oznakom JUMIX sadrži jednu digitalnu kartu nijansi. JUMIX ton karta sadrži više od 10.000 nijansi što predstavlja zaista široki spektar mogućnosti i odabira.

Osim za krajnjeg kupca elektronska ton karta prikladna je za dizajnere, projektante i investitore prilikom izrade kalkulacija troškovnika jer u svega nekoliko klikova može se doći do informacija o cijeni.

Pronađite svoj omiljeni stil, nijansu i boju i prenesite ju u dom.
 

Za koju se sve primjenu mogu odabrati željene nijanse boje pomoću elektronske ton karte?

Tonirati se mogu sve vrste unutarnjih boja zidne površine. Postoje boje za jače opterećene površine, visokopokrivne boje koje pokrivaju već u jednom nanosu, perive latex boje, boje namijenjene za problematične površine (pojava plijesni), boje za prekrivanje i blokiranje mrlja te univerzalne boje. Nudimo, također, nijansiranje lakova za drvo i metal - Jubin Metal i Jubin Decor te nijansiranje svih vrsta fasadnih boja.
Uz ovu elektronsku kartu pronađite i nijansu za završnu dekorativnu žbuku (akrilantane, silikatne, silikonske, nano) koje su dostupne u svim granulacijama i bojama.
Želite li na unutarnjem zidu stvoriti jedinstveni izgled reljefne površine, površine drva, strukturu kore, izgled prirodnog kamena i još mnogo drugih prirodnih materijala? Od sada i to možete postići zahvaljujući JUB ponudi dekorativne tehnike!
Za koju se sve primjenu mogu odabrati željene nijanse boje pomoću elektronske ton karte?
Vrh