Sedam trendova u uređenju interijera za 2023.godinu

Sedam trendova u uređenju interijera za 2023.godinu

Pitate se koji su to moderni trendovi u uređenju interijera ove godine? Ljetni mjeseci su pravo vrijeme za unijeti novu svježinu i polet u svoj dom, a prije toga je dobro pronaći inspiraciju u najnovijim trendovima. Kod uređenja interijera je posebno bitno imati priliku to napraviti povoljno i brzo, a opet sa stilom. Moderni interijeri danas dopuštaju više slobode i prostora nego prije, zato se poigrajte sami i pronađite kreativne DIY ideje za uređenje svog omiljenog kutka u domu. U nastavku saznajte kako „osvježiti“ stari namještaj, uklopiti ga s trendi bojama za zidove, ali i ostale ideje i savjete kako urediti svoj dom uz minimalan budžet.

1. Magenta je hit boja godine u uređenju interijera

Ove godine, boje su posvuda, zato se slobodno poigrajte njima. Promijenite boje na zidovima, dekoracijama, ili namještaju i tim suptilnim promjenama postignite efektan i brz rezultat pri uređenju interijera. Trendi boje ove godine su magenta i zelena, posebno nijansa mente, ali i sve pastelne boje. Zapamtite, posebnih pravila nema, pustite mašti na volju i dodajte malo više boje!

Pronađite inspiraciju i unesite osvježavajuću promjenu u svoj interijer uz pomoć naših visokokvalitetnih boja za zidove

2. Bez straha kombinirajte različite stilove u svom interijeru

Iako se često vodimo onom „manje je više“, ove godine u uređenju interijera vlada „više je više“. Zato, bez straha kombinirajte različite uzorke i boje, bilo na zidu, namještaju ili detaljima. Zašto ne obnoviti staru komodu i udahnuti joj vintage štih? To možete napraviti jednostavno uz pomoć CHALKY FINISH – kredaste boje za namještaj. Odlično se uklapa s metalik detaljima, a taj efekt možete povoljno i brzo postići uz RUSTOLEUM DIY Metallic Finish Furniture Paint. Tako staro postaje kao novo, a uz to jedinstveno! Koristeći moderne detalje poput letvica na zidu, koje možete povoljno prefarbati u željenu boju, vaš interijer će postati moderan i šik!

3. Birajte prirodne efekte i održivost u uređenju interijera

Sve popularniji trend pri uređenju interijera je odabir prirodnih materijala, ali i sam okret prirodi koja prožima sve sfere svakodnevnog života. Poigrajte se s kombinacijom i efektima drva i kamena koje možete ukomponirati s ostalim prirodnim detaljima poput sobnih biljki i ručno izrađenih jastučnica ili tepiha. Također, tu je i koncentracija na održivost pri odabiru namještaja, pa se tako sve više pojedinaca pri uređenju interijera okreće malim obrtima i tako postaju vlasnici unikatnog komada namještaja za svoj dom. Ipak, zašto ne pokušati nešto napraviti u potpunosti sam? Kod nas možete pronaći bogati asortiman proizvoda za hobiste uz pomoć kojih ćete biti spremni osmisliti kreativne DIY projekte i postati sam svoj majstor.

4. Unesite u vaš interijer toplinu zemljanih tonova

Trendi boje ove godine su i sve one zemljanih tonova. Nekad moderni i traženi, hladni i neutralni tonovi su postali „out“. Prilikom uređenja interijera, sve više se cijeni rustikalan i vintage dizajn koji uz pomoć zemljanih boja dom pretvara u ono što bi zaista trebao biti, toplo i primamljivo mjesto.

5. Kamen je apsolutni HIT

Još jedan prirodni materijal, dekor kamena, odlično se uklapa u moderne interijere, ali i klasične prostore. Kako biste uklopili ovaj trend u svoj interijer, nije potrebno kupovati nove i ne tako jeftine kamene detalje. Uz pomoć Stone Spray – boja s efektom kamena možete jednostavno postići prirodan izgled i teksturu pravog kamena koja će dati novo ruho starim vazama, stolićima i ostalom namještaju i detaljima.

6. Dajte kuhinjama na važnosti

Kuhinja je oduvijek bila središnja prostorija u domu, a u ovoj godini je doživjela pravu renesansu. Dajte i vi vašim kuhinjama na posebnoj važnosti i učinite ih mjestom susreta s dragim ljudima i centrom stvaranja uspomena. Poznato je kako su lijepi i obnovljeni prostori, ujedno i ugodniji za boravak, a svima je u cilju obnoviti svoje kuhinjske elemente uz minimalno truda i troška. Uz pomoć V33 boja koje idu direktno na kuhinjske površine, vaša kuhinja će biti kao nova, a uz to ćete izbjeći buku i veliki nered. Možete birati između sada modernih nijansi za kuhinje, poput bijele, zemljanih tonova i crne, a sve se one odlično uklapaju uz prirodne elemente poput drva i kamena. Jedan od modernih trendova u uređenju interijera je i skraćivanje kuhinjskih elemenata, a tako ćete imati prostora „podići“ kuhinju veselim ljetnim bojama.

7. Istaknite zidove dekorativnim tehnikama

Istaknuti ili naglašeni zidovi podići će interijer i unijeti veliku promjenu u vaš dom. Zidove možete najjednostavnije istaknuti pomoću dekorativnih tehnika i time biti u skladu s trendovima. Ovo je posebno zgodno za moderne dnevne sobe ili spavaće sobe. 

Novi trendovi u uređenju interijera prožeti su prirodnim efektima, kombinaciji zemljanih boja i vintage namještaja, kao i miksu stilova. Vjerujemo kako smo vam dali inspiraciju, a ono što je istinski bitno je svoj dom učiniti unikatnim mjestom za sebe i svoje najdraže, bez obzira na trendove.

Vrh