Zimska radna odjeća

Zimska radna odjeća

Dolazi to doba godine... Temperature lagano počinju padati, kiša će se uskoro početi pretvarati u snijeg, a vjetrovi postaju hladniji i oštriji nego ikad prije. U to nema sumnje, dolazi zima. Najbolji način pripreme za to? Odgovarajućom zimskom radnom opremom možete prevladati izazove koji dolaze s hladnim vremenom.

Savjeti za radove na otvorenom zimi:

#1 Toplo odmorište

Raditi na gradilištima ili na terenu znači provesti duge sate na otvorenom. Iako je neizbježno raditi tijekom hladnog vremena, pružanje radnicima toplog prostora za odmor pomoći će im da se zagriju. Pauze su od najveće važnosti, ali bez toplog i ugodnog mjesta za odmor, pauze postaju beskorisne. Za građevinske projekte koji imaju dug vremenski okvir, postavljanje modularne kabine ili skloništa za grijanje je neophodno. Za kraće projekte mogu se koristiti privremeni šatori, zajedno s prijenosnim grijačima.
 

#2 Više slojeva odjeće

Stavljanje zaštitnih kombinezona nije dovoljno za zadržavanje topline tijekom zimskih mjeseci. Pametno je odjenuti zimsku odjeću u dva do tri sloja. Kako gornji dio tijela zahtjeva nekoliko slojeva prije zimske radne jakne, takvu istu pozornost treba dati i donjem dijelu tijela te se odjenuti slojevito prije zimskih radnih hlača.

Duge gaće KOLDYPANTS i duge majice KOLDYTOP smatraju se prvim slojem odjeće čija je primarna misija dati efekt regulacije tjelesne topine. Izrađene od ergonomskog kroja vrlo su udobne za nošenje, a uz tehnologiju Coolmax® omogućuju brzu evakuaciju znoja. Takvo brzo sušenje omogućuje korisniku maksimalnu udobnost, a 3-slojni sustav omogućuje da uvijek budete dobro zaštićeni bez obzira na vremenske uvjete.

Drugi sloj odjeće trebao bi biti dizajniran s prozračnim materijalom koji pomaže izolirati tijelo, poput runa. Tu su uvijek preporučene radne veste ili radne majice koje se nose ispod zimskih radnih jakni ili zimskih radnih prsluka. Radne veste i radne majice najbolji su način utopljenja u hladnim radnim uvjetima jer omogućuju fleksibilnost. Radna zimska vesta VERNON vesta je od polarnog flisa koja će vam stegnuti zglobove elastičnom trakom i tako onemogućiti prodiranje hladnog zraka. Vesta ALMA također je vesta od polarnog flisa čija je i namjena nošenje ispod zimskih radnih jakni kako bi u toj kombinaciji u potpunosti zaštitili tijelo od hladnoće. Uvijek je dobro ispod zimske radne jakne nositi i radne majice, tzv. radne bluze koje će vas štiti. Za to su svakako preporučene DASSY vesta flis KAZAN, te DASSY majice FELIX ili BASIEL.

Vanjski sloj trebala bi biti vodonepropusna jakna. Upravo vodonepropusne, a tople zimske radne jakne dio su Bačelić Profi Shopa. Kvalitetna radna jakna HORTEN2 od troslojnog lamiranog materijala štiti od hladnoće, vjetra i lagane kiše. Radne jakne MILTON2 i TATRY s vodonepropusnim šavovima, preklopom protiv hladnoće te produžetkom rukava s unutarnje strane za dodanu zaštitu ruku zadržavaju toplinu i štite od vjetra i hladnoće. Jakne RANDERS štiti će vas i vaše zaposlenike u teškim zimskim uvjetima rada jer imaju dobru izolaciju od hladnoće, a pogodne su i za više temperature jer imaju mogućnost skidanja rukava pa može poslužiti kao izvrstan radni prsluk.

Također, zimski radni prsluci preporučljivi su za nošenje tijekom razdoblja u kojima hladnoće još nisu tako jake, ali temperature su sve niže i vjetar je sve jači. Radni prsluci koji štite leđa, koji imaju preklop protiv hladnoće i ono najvažnije štite od hladnoće su prsluci iz ponude Bačelić Profi Shopa. U toj ponudi svakako se ističu prsluci STOCKTON2 s elastičnom trakom na otvorima rukava kako bi zaštitio od vjetra, FIDJI2 daju dodatnu zaštitu donjeg dijela leđa od hladnoće, HALDEN je lagai radni prsluk koji štiti od hladnoće, vjetra i lagane kiše, a uz to su u ponudi GRAVITY i DASSY prsluk HULST.

Osim slojeva koji će tijelo radnika održavati toplim, nužno je osigurati da odjeća koju oni nose bude fleksibilna i da omogući raspon pokreta neophodnih za obavljanje njihovog posla. Nakon identificiranja specifičnih materijala koji će radnike grijati, sljedeći je korak osiguravanje da svi radni odjevni predmeti budu pogodni za fizički posao.
 

#3 Radni kombinezoni

Zimski radni kombinezoni, tj. zimska radna odijela dizajnirana su da zadrže tjelesnu toplinu i spriječe njen gubitak. Radni kombinezon M2CO2 omogućuju širok raspon pokreta, tako da ne utječe na produktivnost radnika. Vuna je još jedan idealan materijal za borbu protiv hladnoće.
 

#4 Zaštitne rukavice

Ruke su najčešće izloženi dijelovi tijela svim vanjskim radovima, a njihovo održavanje je izuzetno važno. Iako je tendencija mnogih radnika da skinu rukavice i nastave raditi, to samo povećava šanse za ozebline. Radne rukavice koje će utopliti i zaštiti ruke su svakako rukavice APOLLON, rukavice Wet&Dry te rukavice HERCULE koje osim što su lagane i savitljive zadržavaju toplinu i čuvaju ruke radnika.
 

#5 Radne zimske cipele i čizme

Čvrst i topao par cipela i čizama još je jedna potreba radnika. Radne cipele za zimu jedan su od najvažnijih dijelova koje radnici moraju imati tijekom teških vremenskih uvjeta. Kada kupujete radne cipele neka vam prvi izbor bude Bačelić Profi Shop. Pronađite tople radne cipele i čizme obložene vodonepropusnom kožom ili zaštitnom podstavom koja nogu čini toplom. Ne mogu sve radne cipele se tako i nazivate, već moraju zadovoljiti određene norme:
  • S1P - zaštitna kapica + tabanica
  • S2 - zaštitna kapica + vodoodbojnost
  • S3 - zaštitna kapica + tabanica + vodoodbojnost.
Samo one koje zadovoljavaju normu pronaći ćete u Bačelić Profi Shopu i zbog toga je on najbolji izbor radne obuće.
Neke od najboljih opcija za zimsku obuću uključuju one s podstavom od filca, gumenim dnom i presvučenim kožom. Radne cipele SAULT za zimu od goveđe kože i protiv proklizavanja, PEZZOL radne cipele koje osiguravaju otpornost na abraziju, čuvaju suhoću stopala i otporne su na klizanje ili DASSY radne cipele koje osim što su vodonepropusne, imaju protuklizni potplat i potplat otporan na ulje i benzin.

Osim, široke ponude radnih cipela, u Bačelić Profi Shopu pronađite i najkvalitetnije zimske čizme s kojima ćete se zaštiti od hladnoće, vode i proklizavanja. Radne zimske čizme MORNAS ili LAUTARET3 imaju krznenu podstavu i otporne su na proklizavanje. Osim toga, sadrže i brojne karakteristike uz koje ćete sve vanjske poslove po hladnom vremenu izvršavati bez brige oko proklizavanja.

Više nećete pronaći radne čizme često koje su neugodne jer odabirom zimskih radnih čizama i zimskih radnih cipela odaberite udobnost, fleksibilnost, kvalitetu i zaštitu.
 

#6 Neka glava i vrat budu pokriveni

Iako zaštitni kombinezoni pomažu u zaštiti tijela, marame, pokrivala za glavu i radne kape savršeni su za održavanje lica, vrata i prsa na toplom. Pazite da ta područja ne budu izložena hladnom vremenu.

Zimska radna kapa JURA i kapa KARA pravi su izbor koji će zaštiti vašu glavu i osigurati joj potrebnu toplinu u tim teškim radnim uvjetima.
 

#7 Zimska rezervna radna odjeća

Rezervna odjeća za hitne slučajeve ili čak jednostavno osvježenje još je jedna jednostavna opcija za građevinske radnike. Unatoč naporima da se ostane suh, zima često pruža neželjenu vlagu i oborine tijekom dana. Tijekom zime važno je osigurati da odjeća koja se nosi ostane suha i zato je dobro uvijek u blizini imati rezervnu radnu odjeću.
 

#8 Zaštitne radne naočale

Tijekom ekstremno hladnih dana kada je potrebna zaštita lica, poželjno je zaštititi oči. Zaštita za oči u obliku zaštitnih naočala mora biti odvojena od nosa i usta kako bi se spriječilo da izdahnuta vlaga zamuti naočale. Radnici moraju cijelo vrijeme nositi zaštitne naočale, ali zimi one mogu pružiti dodatne pogodnosti. Uložite u naočale koje štite od ultralake svjetlosti sunca, odsjaja snijega i jakog vjetra. Oči su izuzetno osjetljive, a zaštititi očiju uvijek je dobra ideja.
 

Kupnja zimske radne odjeće za posao


Hladno vrijeme i zimski uvjeti stvaraju dodatne opasnosti, kao što smo već rekli, na koje se morate pripremiti. Imajte na umu da vaša zimska oprema za rad i odjeća za rad na niskim temperaturama mora biti udobna i fleksibilna - kao i sigurna. Nošenje glomazne, krute ili neudobne odjeće utjecat će na vaše performanse i sigurnost.

Uvijek je primamljivo samo baciti toplu jaknu ili kapuljaču preko opreme, ali to nije dobra ideja. Morate se sjetiti svih ostalih opasnosti s kojima svakodnevno radite. Važno je da koristite toplu radnu odjeću i kvalitetnu oprema koju nosite ne samo da vas grije, već i štiti.

Nije na odmet još jednom ponoviti, budite posebno oprezni u poslu koji izvršavate vani. Svi znamo da dolazi doba godine gdje će ceste i svi putevi biti skliski. Ne žurite se tamo gdje idete. Usporite i pripazite na led. To se odnosi i na vožnju. Polako i sigurno dođite do odredišta.

Bačelić Profi Shop iz svih navedenih razloga najbolji je izbor za potpunu obnovu vaše radne garderobe. Sve vrste sezonske radne odjeće koju odlikuje kvalitetan materijal, udobnost i fleksibilnost čeka vas upravo kod nas. Odličan omjer cijene i kvalitete gdje možete pronaći svu vrstu radne odjeće na jednom mjestu i gdje imate mogućnost tiska ili strojnog veza (štika) loga vlastite tvrtke. Na vaš zahtjev vršimo usluge tiska ili štika kako bi bili prepoznati svojom radnom odjećom. Zimska radna odjeća kreirana je za sve profesionalce, majstore i radnike na različitim vremenskim uvjetima te je prilagođena za sve opasnosti.
 
Zaštitna radna odjeća

Zaštitna radna odjeća

Iako je zimi dovoljno teško - hladno, vjetrovito i snježno vrijeme mogu naštetiti zdravlju i sigurnosti svih radnika koji rade poslove na otvorenom. Uz ove dodatne zdravstvene rizike, produktivnost je često otežana kada se treba nositi s teškom opremom i strojevima. Unatoč tome koliko hladno može biti, projekte treba dovršiti i još treba obaviti dogovoreni posao.

Izbor zaštitne radne odjeće

Kako da svi radnici ostanu utopljeni i tijekom zimskih mjeseci kako bi zaštitili zdravlje, sigurnost i povećali produktivnost? Pročitajte idućih nekoliko savjeta i složite zimske poslovne radne kombinacije za maksimalnu zaštitu i sigurnost svih zaposlenika.
Izbor zaštitne radne odjeće
Vrh